A kisvárdai nagydíj Nagyváradra megy

A nagyváradiak a sok szentlászlós mindenjó mellett még ennek is örülhetnek.
Hirdetés

Tegnap véget ért a 27. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja. Egy kis statisztika: június 19. és 27. között 19 határon inneni, túli és magyarországi társulat 25 előadását láthatta a közönség. No meg a zsűri. Aki díjazott is, érdem szerint. És az erdélyi társulatok ismét jeleskedtek.

Kezdjük mindjárt a fődíjjal. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott trófeát a Nagyváradi Szigligeti Színház csapata vihette haza, A mi osztályunk című előadás (rendezte Anca Bradu) okán.

Tovább. Életműdíjat kapott Dobre-Kóthay Judit díszlet- és jelmeztervező. Tudjuk, a Jászai-díjas. A hivatalos közlemény szerint azért, mert „stílus- és szemlélet-meghatározó alkotásaival a romániai színházi élet kimagasló egyénisége”. Szép.

Tovább. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Teplánszky-díját Máthé Annamária kapta, a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Kés a tyúkban (rendezte Barabás Árpád) című előadásában nyújtott alakításáért.

Tovább. Kisvárda Város díja idén a Temesvári Csiky Gergely Színházban kötött ki, a Futótűz (rendezte Radu-Alexandru Nica) című előadás elismeréseként.

Hirdetés

Tovább. Marosvásárhelyre két egyéni díj vándorolt. B. Fülöp Erzsébet az Antosa (Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, Yorick Stúdió, rendezte Barabás Olga), Galló Ernő a Karamazovok (Tompa Miklós Társulat, rendezte Albu István), illetve a Figaro (szintén Tompa Miklós Társulat, rendezte Keresztes Attila) című előadásban nyújtott alakításáért kapta meg a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házának egyéni díját.

Gratula a nyerteseknek!

Hirdetés