Tulajdonát kéri a hatóságok által szívatott örökös

Sepsiszentgyörgyön járnak vissza ingatlanai, de még azt sem használhatja zavartalanul, amit visszakapott.
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi városháza előtti performansszal – az RMDSZ országos, megyei, helyi vezetői számára kitett, foglalt táblával ellátott székekkel, plakátokkal, hangszóróból szóló imával – kívánta felhívni a figyelmet tegnap Szotyori Nagy Áron az államosított ingatlanok visszaszolgáltatásának elakadására, az igazságtalanságokra.

Huszonöt év eltelte után Sepsiszentgyörgyön a 803 elvett ingatlanból alig 57-et adtak vissza jogos tulajdonosának, és ennek is legnagyobb része a mai hatalom birtokosainak kezébe került – magyarázta Szotyori Nagy Áron. Sötét korszaknak nevezi a demokrácia elmúlt negyedszázadát, mely alatt lényegi változás nem történt, az emberek elfásultak, és szerinte ma már egy gazdasági diktatúra nyomai is tetten érhetőek.

A Fogolyán-örökös kitért arra is, hogy neki 18 éves pereskedés után sikerült egyetlen épületet visszaszereznie, pedig kilenc tételre nyújtották be igényüket. Az egykori Fogolyán-kórházat kilenc bírósági peres eljárás után kapta vissza, s az ügymenet során egyetlen esetben sem hoztak ellene ítéletet. Igényt tartanának a Bodok Szálló előtti parkoló területére – mint fogalmazott, kijátszották az öt tulajdonost –, de a strand területére is, ahol meglátása szerint semmit nem mozdíthatnának, amíg jogilag nem rendezik a terület helyzetét.

Nagy fájdalma, hogy a Szabadság tér felújításával eltüntették a kocsibejáratot vissza¬kapott épületébe, sem mentő, sem tűzoltó nem tudja megközelíteni. Ígéretet kapott ugyan, hogy hátul biztosítanak számára utat, elkészíttette a terveket, ám nem kapta meg az engedélyt, azt a feltételt szabták, hogy bontsa le az udvaron lévő garázsait.

Hirdetés

A további packázásokról az alábbi linken olvashat.

Kép: Albert Levente/Háromszék

Hirdetés