Eljött a Szamos hétvégéje

Kerti parti és két kis fesztivál települ ki Kolozsváron a Szamos mellé. Mind ezen a hétvégén.
Hirdetés

Szamos-parti gardenparty

Ez már tart, de még lehet csatlakozni. Gyékényeket terítenek a Tranzit Ház udvarára, nehogy összefüvezd a nyári koktélruhádat, míg élvezed a ’70-es évek legjobb albumait eredeti hanglemezről, és hűtött, küküllőmenti fehér bort vagy csapolt sört iszol hozzá.

RiverFest

a neve a ma kezdődő, háromnapos minifesztiválnak, amelyet a Szamos másik, Dónát negyedi partján tartanak, a Garibaldi hídtól még egy kicsit nyugatra. Mától vasárnapig 13-23 óra között koncertek, testfestés, karikatúra, főzőcskézés és meglepetés a menü. Az Aréna melletti sportcsarnokban folytatódik a buli, az afterpartyk kivételével minden program ingyenes.
 
A zenét főként helyi, zeneiskolás és konzis együttesek szolgáltatják, pénteken a Mist, Score Band, Speak Floyd, Aminda, Blues Brothers, Catrhythm, szombaton DJ Marwan / DUA, Raul Rqz & Paul K Paul, Mathei, Blanilla, NDJ Lenard, Jo.E, vasárnap a Costi Cãmãrãşan Band, Alex Musat Oficial, Andrada Codorean & Hot Club de Cluj, 3 o’clock, Rock Academy Cluj, The Beat. Időpontok a lenti piros linken.

A Somes Delivery

a bukaresti Street Delivery utcai minifesztiválból ihletődött, és az a célja, hogy lazulós kultúreseményekkel megnyissa és benépesítse a Szamos-part egy olyan szakaszát, amelyet nem szoktunk használni, mert általában le van zárva: a magyar színház melletti és a Műszaki Egyetem mögötti szakaszról van szó.
 
Szombaton és vasárnap lesz mindenféle jó, minikiállítások, örömzenélés, musical, capoeira-oktatás, borkóstolás, nagyon rövid filmek vetítése teremben és egy olyan performansz is, amely képernyőként és hangszóróként a Szamos vizét használja.
 
A beszélgetések témája a Szamos lehetséges kihasználási módjai, miként hasznosítják most a környéken lakók, de szó lesz a teljes hulladékfelhasználásról is. Térkép, eligazítás és a programpontok részletes leírása itt található, ugyanez rövidebben az alábbi piros linken. 

Hirdetés