Kukakampány

Miután Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere azt ígérte: a város és Váradszentmárton egyesüléséről szóló, csúfos kudarcba fulladt népszavazás ismétlése előtti időszakban nem költenek több közpénzt kampányra, természetesen legalább háromszor annyi plakát és molinó lepte el a várost, mint az első voksolást megelőzően.
Hirdetés

„A városban komoly kihívás lett a tömegközlekedési eszközökkel eljutni valahova, a villamosok és autóbuszok elektronikus kijelzőin ugyanis a viszonylatjelzés amolyan mellékes, úri huncutság lett csupán, lévén hogy a menetidő nagy részében a népszavazást népszerűsítik. Emellett teleszórták a vendéglátó-ipari egységeket is propagandaanyaggal.

És mivel még mindig félnek, hogy nem lesz elég résztvevő a vasárnapi megismételt szavazáson – amelytől a magyarok várhatóan ismételten távol maradnak, mivel a két település egyesülése egy százalékkal rontaná a magyarság számarányát a Pece-parti Párizsban –, újabb frontot nyitottak. A szemetes konténereket a guberálóktól védő fémketreceket is teleplakátolták, nehogy a polgárok találjanak még egy olyan helyet, ahol nem a kétes hasznú, homályos, megkérdőjelezhető megalapozottságú gazdasági érvekkel alátámasztani próbált egyesüléssel traktálják őket.

Bár még mindig van lehetőség a további terjeszkedésre. Például a még meglevő kóbor kutyákra és macskákra is fölszerelhetnének néhány plakátot. Sőt a népszavazást propagáló vécépapírtekercseket is piacra dobhatnának, hogy a kukakampány mellett ez is hirdesse, mennyit is érnek a politikusi ígéretek és az egész egyesülési cécó.”

Hirdetés