Ismét Erdélybe utazott Károly herceg

Zalánpataki birtokára látogatott el.
Hirdetés

Ismét Erdélybe látogatott a brit trónörökös: Károly herceg vasárnap Klaus Johannis román államfővel is találkozott, de este már az erdővidéki Zalánpatakon tartózkodott. Néhány éve ugyanis birtokot vásárolt a településen. Tavaly a helyiek fogadást adtak tiszteletére, terített asztalokkal, muzsikaszóval várták, méltányolva, hogy szóba állt, kezet fogott velük, és érdeklődött mindennapi életük körülményeiről is.

A Háromszék beszámolója szerint idén is szívélyes fogadtatásban részesült. Az öregebbek csak házaik elé ültek ki integetni, a fiatalabbak gróf Kálnoky Tibor rezidenciája előtt várták a magas rangú vendéget. Csalatkozniuk nem kellett, mert a trónörökös autójából kiszállva mindenféle protokolláris előírást figyelmen kívül hagyva lépett oda hozzájuk, többükkel kezet fogott, megcsodált egy babakocsiban lévő három hónapos csöppséget, majd annyit mondott, örvend, hogy itt lehet régi ismerősei körében.

Hétfői programja szerint délben részt vesz egy kaszásversenyen – azt nem tudni, maga beáll-e a rendbe, de tavaly például szívesen tanult néhány lépést a néptáncosoktól –, majd a helybeli gyermekek rövid előadását tekinti meg. Kedden Szászfehéregyházát látogatja meg, délben pedig Miklósvárra érkezik. Károly herceg látogatása csütörtökön zárul, az országot pénteken hagyja el.

Mint ismeretes, Károly herceg rendszeresen ellátogat Erdélybe, mivel gróf Rhédey Klaudia személyében erdélyi őssel is rendelkezik. A trónörökös több birtokot is vásárolt itt.

Hirdetés

Kép: primariamalnas.ro


 

Hirdetés