Boc: kampányfogás Horváth Annáék csatlakozása a táblaperhez

Visszaszúrt Kolozsvár polgármestere, naná.
Hirdetés

Kampányfogás – kommentálta Emil Boc, Kolozsvár polgármestere azt, hogy Horváth Anna alpolgármester és Vákár István, a Kolozs megyei tanács megbízott elnöke is csatlakozott a városháza ellen indított táblaperhez.

Emil Boc a Napoca FM rádióban azt mondta csütörtökön, hogy 2016-ban helyhatósági választások lesznek, Horváth és Vákár pedig szavazatokat remélnek attól, hogy a Musai-Muszáj civil csoport kezdeményezésére csatlakoztak a perhez.

A polgármester megjegyezte, hogy a bíróság a városházának adott igazat a többnyelvű névtáblák ügyében indított perben. „Azt hiszem, tíz év alatt sikerült jeleznünk, hogy normális város vagyunk, ahol a románok, magyarok és németek együtt élnek, egymást kölcsönösen meghatározva” – tette hozzá.

Boc emlékeztetett, hogy már megtörtént a város bejárataihoz elhelyezni tervezett ötnyelvű városkapuk tervének kiválasztása, amely európai szellemiségű megoldást nyújt majd. „Ez a helyes út, nekünk tiszteletben kell tartanunk a törvényes előírásokat” – mondta Emil Boc.

Horváth Anna és Vákár István mellett töb kolozsvári személyiség csatlakozott szerdán a Musai-Muszáj civil csoport Ezer per tavasza elnevezésű akciójához, amelynek keretében tömegesen lehet beperelni a városházát a többnyelvű városnévtáblák ügyében.

Hirdetés