Román filmek TIFFtességes versenye

Nyolc nagyjátékfilm, tizennyolc rövidfilm száll versenybe a TIFF román szekciójában.
Hirdetés

Harmincegy román filmalkotást, köztük több komédiát, drámát, kosztümös filmet, és idén először egy független horrort is megtekinthet a közönség a május 29–június 7. között esedékes TIFF nemzetközi filmfesztivál keretében zajló Román Filmnapokon.

A tizenhárom nagyjátékfilm és 18 rövidfilm közül háromnak a TIFF-en lesz a világpremierje. Ezek a București NonStop (r: Dan Chișu), Lumea e a mea (r: Nicolae Constantin Tănase), és a Bondoc (r: Mihai Mincan, Cristian Delcea, Mihai Voinea).

Várhatóan a TIFF román szekciójának egyik üdítő színfoltja lesz a szintén premierként vetítendő Be My Cat: A Film for Anne című független horror, melyet Adrian Țofei Rădăuțiban forgatott. A román szekció versenyprogramja egyébként nyolc játékfilmből és 18 rövidfilmből áll, melyeket a román filmeket kedvelő külföldi szakemberek bírálnak majd el.

Az idei TIFF „nagyágyúi” kétség kívül a Cannes után Kolozsváron is bemutatott Comoara (r: Corneliu Porumboiu), a berlini Ezüst Medve díjnyertes Aferim! (r: Radu Jude), valamint a Berlinben szintén bemutatott De ce eu?(r: Tudor Giurgiu).  

Fotó: Jelenet a București NonStop című filmből

Hirdetés