Székely legények, most megmutathatjátok

Ugyanis Székelyföld keresi legjobb legényes-táncosait. Ha ügyesen ropjátok, pénzt is nyerhettek vele.
Hirdetés

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Székelyföldi Legényesverseny május 16-án Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház előcsarnokában. A versenyre 14–26 év közötti, nem hivatásos együttesben táncoló férfiak jelentkezését várják.

A legényesverseny két részből áll, a versenyzőknek egy kötelező (magyarózdi pontozó és szegényes Jakab József táncából), valamint egy szabadon választott táncanyagot kell bemutatnak a szakmai zsűrinek. A szervezők két pénzjutalommal járó fődíjjal és számos különdíjjal jutalmazzák a legrátermettebb táncosokat.

A zsűri tagjai: Panek Katalin, Ádám Gyula, László Csaba, Deák Gyula Levente, Ivácson László, Melles Endre. A versenyt táncházmulatság követi 21 órától, amelyen a Heveder zenekar és a Folker  együttes gondoskodnak a jó hangulatról.

A jelentkezés határideje május 14.  A részvétel ingyenes. A jelentkezések függvényében a szervezők biztosítják az utazást a távolról érkezőknek. Részletes információ, a táncanyagok elérhetősége és a jelentkezési lap megtalálható a www.hte.ro oldalon.

Program

16.00 Legényesverseny – előválogató

18.00 Előválogató – eredményhirdetés. Az első tíz helyezett jut az esti döntőbe.

Hirdetés

19.00 Előadás: Háromszék Táncegyüttes – Böjttől böjtig. A résztvevőknek a belépés ingyenes.

21.00 Legényesverseny – döntő az esti táncház keretében. Muzsikál a Heveder zenekar.

A rendezvényt a Lajtha László Alapítvány szervezi a sepsiszentgyörgyi Dália Kertészet, Kovászna Megye Tanácsa, és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatásával.

Fotó: Henning János

Hirdetés