Május 7-ig várj, ó, magyar!

Mert addig töltik fel a magyar közösségre vonatkozó anyagokkal a clujmulticultural.ro honlapot. Az RMDSZ meg ne szóljon be(le).
Hirdetés

Az oldalbeüzemelése során történt mulasztás, ami a magyar közösség bemutatását illeti – írja Borzási Sarolta, a SHARE föderáció magyar ügyekért felelős alelnöke mai közleményében. Az EMNP Kolozs megyei szervezete ugyanis szintén közleményben kérte számon a Kolozsváron élő közösségeket bemutató honlap, a clujmulticultural.ro valódi multikulturalitását.

Kedden a frissen indult honlapon sem a nemzeti sokszínűség rovatban, sem a helyi közösség menüpontban nem szerepelt még a kolozsvári magyarság.
 
Borzási szerint a weboldal a nem őshonos kisebbségi csoportok számára jött létre, bár nem ez derül ki a honlap About us (Rólunk) menüpontjában. „Érezzük a felelősséget a közösségi elvárás mentén, ezért elnézést kérünk, ugyanakkor a lehető leghamarabb igyekszünk orvosolni a problémát, május 7-ig pótoljuk a hiányosságokat” – igéri a SHARE alelnöke.
 
Cáfolja azt, hogy a magyar közösség ne venné ki teljesen mellszélességgel a részét az Európai Ifjúsági Fővárosból, állítása szerint valamennyi rendezvény lebonyolításában segítkeznek magyar önkéntesek, az ifjúsági főváros első 4 hónapjában több mint ötszázan. Többen közülük fordítanak – teszi hozzá Borzási.
 
Tegnap az RMDSZ Főtitkársága is önkéntesnek jelentkezett, hogy segítsen a hiányzó tartalom lefordításában, sőt Kovács Péter főtitkár azzal vádolta Borzási Saroltát, hogy „saját mulasztását próbálta palástolni, amikor úgy nyilatkozott: a magyar közösség nem veszi ki teljes mellszélességgel önkéntesként a részét a projektből”. Kovács szerint Borzásinak kötelessége lett volna segítséget kérni az RMDSZ-től, mert a Szövetség a projekt egyik fő partnere és támogatója.
 
A SHARE alelnöke helytelennek tartja, hogy a többnyelvűség kérdését Kovács Péter személyi kérdéssé próbálja kiélezni, „miközben az elmúlt  negyed században a politikum rendelkezett az eszközök sokkal nagyobb tárházával”.

 

Hirdetés