Memorandista flashmob

Román nacionalisták emlékművét koszorúzza meg a Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport. Figyelem: csavar van az akcióban!
Hirdetés

A hírek szerint Kolozsváron egyetlen olyan emlékmű van, amit a kisebbségi jogvédelem emlékére állítottak. Ez pedig a Deák Ferenc utca főtéri torkolatánál álló Memorandisták Emlékműve. A Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport soron következő, valóban szubverzív akciója arról szól, hogy egy flashmob keretében megkoszorúzzák az annak idején a román kisebbség jogaiért küzdő nacionalisták emlékművét. Értsd: mi tisztelünk benneteket, mi lenne, ha ti is megtisztelnétek bennünket azzal, hogy elfogadjátok a többnyelvűség tényét Kolozsváron, és ennek a tiszteletnek látható jeleit is adnátok.

Az akció időpontja: április 23., csütörtök. Helyszíne az említett emlékmű.

A forgatókönyv:

1. 17:55-re ki kell menni az emlékműhöz.

2. Mindenki vigyen magával egy szál virágot.

3. Miután a Musai-Muszáj képviselői megkoszorúzzák az emlékművet, a résztvevők is helyezzék el virágszálukat az emlékmű talapzatán.

Hirdetés

4. Miután mindenki elhelyezte a virágját az emlékműre, egy perc csend következik, tiszteletadásként a memorandistákkal szemben, majd a résztvevők megtapsolják egymást.

5. A résztvevők távoznak, abban a reményben, hogy Kolozsvár vezetői képesek lesznek a memorandisták szellemiségében dönteni a városnévtáblák ügyében!

Hajrá, Muszáj!

Hirdetés