Kínos helyzetben a kolozsvári városháza

A Musai-Muszáj civil csoport ugyanis az első helyen végzett a Com’on Kolozsvár pályázaton.
Hirdetés

A Kolozsvár hivatalos többnyelvű városnévtábláinak kihelyezéséért harcoló Musai-Muszáj civil akciócsoport végzett az első helyen az ifjúsági főváros égisze alatt zajló Com’on Kolozsvár pályázaton.

A szerdán éjfélkor lezárult pályázaton a Musai-Muszáj 920 szavazattal kapta a legnagyobb támogatást a 437 projekt közül.

A Com’on Kolozsvár összesítése szerint 18.782, 15 és 35 év közötti fiatal 48.609 szavazatot adott le a pályázó projektekre. A második a Bogáncs-Zurboló Egyesület lett 865 szavazattal.

Kolozsvár polgármesteri hivatala nem támogatja, hogy a város bejáratainál háromnyelvű – román, magyar és német – helységnévtáblákat helyezzenek el, a Musai-Muszáj civil csoportnak pedig jelenleg ez az egyetlen célkitűzése. A csoport hetente rendez flashmobokat, havonta pedig közvitákat a témáról, ezen kívül összegyűjtött és benyújtott a városházán ezer olyan kérvényt, amelyek aláírói kérik a táblák kihelyezését.

Hirdetés

A pályázati kiírás értelmében a nyertes civilek 4500 lej önkormányzati támogatást kaphatnak az elképzelés megvalósítására. A részvételi költségvetési programra 500 ezer lejt szán 2015-ös költségvetésében Kolozsvár önkormányzata.

A pályázók listája és a kapott szavazatszám megtekinthető az alábbi linken.

Hirdetés