Kiguberálta a lottón nyertes nyugtákat

Egy aradi férfi 1500 nyugtát gyűjtött össze boltok kukáiból. De nyert egy fogyasztóvédő, Dragnea halottja és egy sportfogadó ifjú is.
Hirdetés

Ráharaptunk a nyugtalottóra – ez derül ki a nyertesek sztorijaiból.

Egy hatgyermekes férfi például 1500 pénztárjegyet gyűjtött össze boltok szemétkosarából, és ezek közül 23 nyertesnek bizonyult a nyugtalottó hétfői sorsolásán, azaz február 7-i vásárlást igazol 6 – 6,99 lej értékben. 
 
Constantin Lungu (a fenti képen) 43 éves, az Arad megyei Féregyházán él, és évente csak két hónapot dolgozik, amikor csempekályhákat épít. Elmondta, már akkor gyűjteni kezdte a nyugtákat, amikor felmerült a nyugtalottó a közbeszédben. Összeszedte azokat a pénztárjegyeket, amelyeket mások eldobtak az üzletek bejáratánál elhelyezett kukákból. Amikor pedig biztossá vált, hogy beindul a lottó, egyenesen a kasszáknál kérte el azokat a pénztárjegyeket, 

amelyeket a többi vásárló ott hagyott.

A férfi kedden jelentkezett az adóhivatalnál, ott kell leadni a nyertes pénztárjegyeket, és igényelni a nyereményt. Nyereményének tíz százalékát a szegényeknek fogja adni, mondta, függetlenül az összeg nagyságától. Miközben ő sem tehetős: hat gyermeke van, nem kap munkát a környékbeli gyárakban, és évente két hónapot tud csak dolgozni kályhaépítő szakmájában.
 
Az Arad megyei adóhivatal vezetője, Marius Drăgănescu egyelőre eligazításra vár a nyeremény kiosztását illetően, és megerősítette a Mediafaxnak, hogy érvényes pénztárjegyeket mutatott be a féregyházi férfi. Egyedül Arad megyében 71 nyertes nyugtát vittek be kedd délutánig az adóhivatalba.

A Dragnea halottjaként ismert Romică Părpălea

is nyert a nyugtalottón. Romică Părpălea tette azt a feljelentést, amelynek nyomán megindult a büntetőeljárás Liviu Dragnea miniszterelnökhelyettes ellen választási csalás vádjával a Traian Băsescu leváltását célzó népszavazás ügyében.
 
Ugyanígy nyertes pénztárjegyet mutatott be a Iaşi megyei fogyasztóvédelmi hivatal volt vezetője. A Iaşi megyei adóhivatal regionális igazgatósága alá tartozó Suceava, Botoşani, Neamţ, Bákó és Vaslui megyék adóhivatalaiban eddig 351 nyertes pénztárjegyet vittek be.

Megjátszotta a sportfogadást

Egy Temes megyei fiatalember pedig 13 nyertes nyugtát posztolt saját Facebook-falára. Úgy kapott egyenként 6 lej értékű pénztárjegyeket, hogy sportfogadásokat kötött egy erre szakosodott fogadóirodában.
 
 

13.04.2015 23:49

 

Posted by Hriscu Robert on Monday, April 13, 2015

 
Ő is és a sportfogadó iroda is nagyszentmiklósi illetőségű.
 
Kedden jelentkezett az adóhivatalnál azzal a mintegy 80 másik személlyel együtt, aki a Temes megyei hivatal aligazgatója szerint nyertes pénztárjegyet mutatott be kedd délutánig a hivatal különböző kirendeltségein.
 
Kolozs megyében 150 nyereményigénylő kérvényt regisztráltak az adóhivatalnokok, Munténiában eddig Prahova megye a listavezető, ott 130 nyertest vettek nyilvántartásba.
 
Nyertes pénztárjegyekkel a sorsolást követő 30 napon belül lehet jelentkezni az adóhivatalokban.

Hirdetés