Ismét megtelnek magyarokkal a határ menti városok üzletei

Románia tárt karokkal fogadja a szomszédos államokból, köztük Magyarországról érkező bevásárlóturistákat – írta Victor Ponta miniszterelnök a Facebookon.
Hirdetés

A Magyar Nemzet arról cikkezett a hétvégén, hogy fellendülhet a Romániába tartó bevásárlóturizmus, miután a tervek szerint júniustól 9 százalékra csökken valamennyi élelmiszer általános forgalmi adója. Az olcsóbb beszerzés lehetősége több, határ menti településen lakó magyar családot a romániai boltokba csábíthat majd – mondta az újságnak az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. Vámos György szerint a fogyasztói árakon kívül általában a nemzeti valuták aktuális árfolyama valamint az üzemanyag-költségek is befolyásolják a bevásárlóturizmus alakulását.

Vámos György kijelentésére Victor Ponta miniszterelnök Facebookon reagált. Azt írta, hogy Románia szívesen fogadja a környező országokból érkező vásárlókat, és fontosnak tartotta kiemelni, hogy az intézkedés következtében ezentúl az élelem beszerzése nem jelenti majd a legnagyobb gondot és a legtöbb kiadást az ország lakosai számára. 

Hirdetés