Hétfőn húzzák ki az első nyugtalottót

Hétfőn, az ortodox húsvét másodnapján rendezik az első lottósorsolást, amelyet pénztárjegyekkel lehet megnyerni. Összesen egymillió lejt.
Hirdetés

A Román Lottótársaság stúdiójában tartják a nyugtalottó első sorsolását. A húsvét hétfői sorsolás nyereményeinek összértéke egymillió lej. A sorsoláson a február 2. – március 28. között kibocsátott nyugták, pénztárjegyek vesznek részt, ezeket nem kellett előre regisztrálni vagy benyújtani sehova. 

Érvényes minden olyan nyugta, pénztárjegy, amelynek ellenértékét készpénzzel, bankkártyával vagy ételjeggyel fizették ki, engedélyezett pénztárgépen bocsátottak ki akár üzletben, akár valutaváltónál.
 
A lottótársaság ugyanazokat az urnákat és golyókat fogja használni, mint a saját sorsolásain, és a pénzügyminisztérium, az adóhatóság és a lottótársaság egy-egy képviselője fogja felügyelni.
 
Az első kisorsolt golyó jelenti majd a nyertes nyugta kibocsátásának hónapját, a második a napját, a harmadik, negyedik és ötödik szám a nyugta értékét (banik nélkül, de a TVA-t beszámítva). Nyertes hiányában a nyeremény összegét átviszik a következő húzásra.
 
Az eredményt 30 napig lehet majd megtalálni a pénzügyminisztérium, az adóhatóság és a lottótársaság honlapján. A nyereményt a húzás utáni első naptól lehet igényelni egészen május 13-ig úgy, hogy a nyertes nyugtát benyújtjuk az adóhatóság (ANAF) bármely kirendeltségéhez személyi igazolvány másolatával és egy kérvénnyel együtt. A kérvény űrlapját ingyenesen megkaphatjuk az adóhatóságtól, illetve letölthető a pénzügyminisztérium honlapjáról.
 
A nyereményt a pénzügyminisztérium fizeti ki az igénylési határidő lejárta utáni 60 napon belül, miután az adóhatóság ellenőrizte a nyugta valódiságát és érvényességét.
 
A sorsolást élőben közvetíti a román közszolgálati tévé, amely bármely érdeklődő televízió rendelkezésére bocsátja ingyenesen az élő adás sugárzását. A további húzásokat minden hónap 15.-t követő első vasárnap rendezik, de ünnepekkor tarthatnak alkalmi húzásokat.
 

Hirdetés