Monica Macovei az utcára hívja az embereket az ANAF ellen

Az EP-képviselő úgy véli, az országos adóhatóság (ANAF) csak a kisvállalkozásokra szállt rá, az igazán nagy adócsalókat futni hagyja.
Hirdetés

Felháborodásának adott hangot Monica Macovei európai parlamenti képviselő, volt államfőjelölt az országos adóhatóság (ANAF) látványtevékenységét illetően, melynek eredményeképpen pár lejes hiányért vagy többletért több kisvállalkozást is bezártak.

Véleménye szerint az ANAF kizáróklag piacokon, butikokban, gyorsétkezdékben, kicsi családi vállalkozásoknál vizsgálódik, ahol 3–10 lejes könyvelési különbözetért bezáratja a ezeket. A magánszféra legsebbezhetőbb vállalkozásait inkább támogatniuk kellene, mintsem olyan büntetéseket kiszabni, melyeket ki sem tudnak fizetni. A legnagyobb adócsaló, vagy adóhátralékkal bíró vállalkozások képviselőivel – melyek esetében több százmilliókról van szó – Macovei szerint Monacoba járnak szerencsejátékozni az ANAF emberei, vagy különböző szigetekre nyaralni.

Macovei éppen ezért arra biztatja az embereket, hogy vonuljanak az utcára, gyakoroljanak nyomást az ANAF-ra, hogy hagyjon fel a kis vállalkozókat megnyomorító tevékenységével. Az EP-képviselő felhívta a figyelmet: a tétlen lakosság a demokrácia legnagyobb ellensége. Minél többen ki kellene fejezzék tiltakozásukat, míg a hatalom be nem darálja teljesen a kisvállalkozókat. 

 

Hirdetés