Kelemen Szatmáron: őszig ráér polgármestert jelölni

Mert ha túl korán nevezik mega magyar jelöltet, elvérezhet.
Hirdetés

Az RMDSZ országos elnöke szerint a legjobb az lenne, ha ez év őszére dűlőre jutnának Szatmárnémetiben a polgármester-jelölt személyét illetően, aztán pedig mindenki egy irányba húzna. Nincs különösebben nagy jelentősége annak, hogy mikor hozzák nyilvánosságra egy jelölt nevét, ennél sokkal fontosabb, hogy hozzáértő, köztiszteletben álló személy induljon a 2016-os helyhatósági választásokon a szatmárnémeti polgármesteri tisztségért – véli Kelemen Hunor, aki a Szatmári Friss Újság kérdésére elmondta: ezt az embert a helyi közösségnek kell kiválasztania.

Az RMDSZ elnöke a széles körű előválasztás kapcsán kifejtette: az előválasztás nem csodaszer, mindössze az egyik módja a legalkalmasabb jelölt kiválasztásának, hozzátéve: nem előválasztást, hanem polgármester-választást kell nyerni Szatmáron. Korábban vita volt a jelöltállítás időpontját illetően is – míg Maskulik Csaba városi tanácsos sürgette a döntést, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, Pataki Csaba, valamint a Szövetség szatmárnémeti elnöke, Kereskényi Gábor elhamarkodottnak ítélte a nevesítést. Utóbbiak szerint 2016 tavaszán kellene határozatot hozni ez ügyben.

Kelemen Hunor kifejtette: azt, hogy már most nyilvánosságra hozzák a jelölt nevét, korainak tartja, mivel kevesen bírják egy egész éven át a kampányt, ráadásul a választásig az ellenfelei „kicsontoznák” az indulót. Úgy vélekedett, az lenne az optimális, ha ez év őszéig megszületne a döntés, és egy fél év múlva rugaszkodnának neki a kampánynak.

Hirdetés