Nagyon hiányzik a felfüggesztett udvarhelyi Regiotrans-járat

Olyannyira, hogy a megyei önkormányzat sürgeti a helyzet megoldását.
Hirdetés

A Székelyudvarhely és Segesvár közötti vonatjárat felfüggesztése ügyében fordult a Hargita megyei önkormányzat a Román Vasúttársasághoz (CFR), amelytől a több száz utast érintő probléma mihamarabbi megoldását kérik. Incze Csongor, a megyei tanács alelnöke a CFR brassói kirendeltségét vezető Ion Pintea igazgatónak címzett levelében rámutatott: az Udvarhely–Székelykeresztúr–Segesvár között közlekedő szerelvénnyel több mint hatszáz diák és munkavállaló jutott el minden hétköznap iskolába, illetve munkába.

A megyei önkormányzat közleménye szerint az elmúlt időszakban több helyi önkormányzat és számos magánszemély fordult a hivatalhoz azt kérve, hogy szorgalmazzák a járat újraindítását. Az alelnöknek ráadásul az is tudomására jutott, hogy az érintett települések között járatokat működtető autóbusz-társaságok a bérletek és jegyek drágítására készülnek, ezzel is nehezítve az ingázók helyzetét.
Incze egyúttal ezeket a cégeket is felszólította arra, hogy ne emeljék az árakat, ne használják ki a polgárok kiszolgáltatott helyzetét, hiszen az utaslétszám egyébként is jelentősen emelkedni fog, így bevételnövekedésre számíthatnak.

Incze Csongor annak kapcsán fordult a CFR brassói irodájához, hogy múlt hétfőn a vasúti közlekedést felügyelő országos hatóság meghatározatlan ideig felfüggesztette a Székelyudvarhely és Segesvár közötti járatot is működtető Regiotrans magán-vasúttársaság tevékenységét. A CFR már szerdán jelezte, hogy pótolja a kieső szerelvények egy részét, a több mint hatszáz ingázót kiszolgáló járat azonban nem szerepel az állami társaság listáján.

A Regiotrans eközben a honlapján közzétett közlemény szerint már elindította a működési engedély ismételt megszerzése érdekében folytatott eljárást.
 

Hirdetés