Hirtelen elkezdte érdekelni a Heinekent a székelyek véleménye

Éppen ezért a holland multinacionális cég romániai menedzsere Csíkszentsimonba látogat, ahol az Igazi Csíki Sört gyártják.
Hirdetés

Nem sokat lehet tudni arról, hogy konkrétan miért utazik Onno Rombouts, a Heineken romániai menedzsere Csíkszentsimonba, de a Maszol.ro érdeklődésére Fábián László polgármester megerősítette a látogatás tényét. Az igazgató kedd délelőtt a vállalat jogásza és egy tolmács kíséretében keresi fel a székelyföldi települést, ahol az Igazi Csíki Sört gyártják.

„Csak annyit mondhatok, hogy hirtelen érdekelni kezdte őket a székelyföldi emberek véleménye. Szívesen fogadom őket, és székely emberként elmondom nekik, hogy miként vélekedünk az Igazi Csíki Sör ellen indított akcióikról” – mondta a portálnak Fábián László. Hozzátette: a cég nem érzett arra rá, hogy a székelyföldi magyaroknak volt és van igényük arra, hogy a kereskedelemben is anyanyelvükön szólítsák meg őket.

A polgármester egyébként elsőnek írta alá azt a petíciót, melyben a székely közösség több tucat vezetője kérte a Heinekent, hogy hagyjon fel az Igazi Csíki Sör gyártója elleni perekkel. Állítólag a látogatás előzményéhez hozzátartozik, hogy a vállalat válaszolt a beadványra. Elképzelhető, hogy a látogatókat tüntetők fogadják – értesült a Maszol. 

Mint ismeretes, a botrány tavaly év végén robbant ki, amikor is a Heineken Románia szellemi tulajdon megsértése, illojális konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával pert indított az Igazi Csíki Sör ellen. Azt követelték, hogy tiltsák be a csíkszentsimoni sörgyár működését, mert az ott palackozott sör neve hasonlít a Heineken Románia által előállított Ciucéhoz. A Suceava Megyei Táblabíróság múlt héten kihirdetett jogerős ítéletében elutasította a Heineken cég keresetét az Igazi Csíki Sör gyártója ellen.

Hirdetés