A Szomszédnéni kiszáll a Humorfesztből

De csak a szervezéséből. Visszatér a verseny: kétezer lejért csapnak össze a felfedezetlen humoristák.
Hirdetés

Sikeres karriert építettek 11 Humorfesztivál megszervezésével, úgyhogy a 12. Humorfeszt szervezésének feladatait átadják az ifjaknak – jelentette be szerdán Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, a Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagja. 

Nagy szavak (például generációváltás és vízvezetékszerelő) és nagy ajándékok repkedtek a Bulgakov emeleti asztala fölött, ahol Jakab Adorján főszervező az eddigi 11 kiadás plakátelemeit ajándékozta Téesznek és Béfének, akik viszonzásként aláírták a harmadik példányt, hogy majd jó sokat érjen.
 
Ajándék a Szomszédnéninek
 
Nem maradunk persze Szomszédnéni nélkül: most turnézzák végig a Sapientia campusait (9-én jártak Csíkszeredában, 10-én Marosvásárhelyen, holnap Kolozsváron poénkodnak), és fellépnek az áprilisi Humorfeszt kolozsvári estjén. Egy évben legtöbb kétszer lépnének fel ugyanabban a városban, harmadjára Béfé szerint már unnánk a poénjaikat. És fellépnek az idei Félszigeten is – szúrt oda Béfé a MIÉRT-es szervezésű bebukott fesztiválnak.
 
A humoristák versenyét átdobták a Felméri Péter – Zsók Levente-nemzedék feje fölött egyenesen az Y generáció ölébe: a 12. Humorfesztivál programigazgatója Kun Zsolt és György Botond lett. Kun Zsolt főállású humoristaként, vagyis munkanélküliként mutatkozott be, György Botond pedig első éves egyetemista a szociológián.
 
Átadják a Humorfeszt jelszavát
 
Téesz ünnepélyesen átadja a humorfesztes email jelszavát Kun Zsoltnak.
 
György Botond szakmai referenciáját Béfé biztosította, aki szerint az garantálja a Humorfeszt jobb menedzsmentjét, hogy Botond a testvérével közös névjegykártyát készített, amelyen a nevük mellett az szerepelt: stand-up és vízszerelés. Kun Zsoltot pedig nagyon jó kapcsolattartóként ajánlotta mindenki figyelmébe, ő foglalkozik majd a versennyel és a versenyzőkkel.
 
Legalább olyan sikeres Humorfeszteket és még több felfedezendő tehetséget remél Jakab Adorján, a rendezvény MIÉRT-es / RMDSZ-es főszervezője, és a Szomszédnéniénél sikeresebb karriert kívánt új kollégáinak.
 
A megújulás első konkrét jele, hogy az eddigi ezer lej helyett idén kétezer lej lesz a humoristák versenyének fődíja, amely április 23-26. között zajlik majd három városban.
 
Kun Zsolt és György Botond
 
Kun Zsolt és György Botond
 
Bár tudják, hogy az új tehetségek konkurenciát jelentenek majd számukra, de mivel ők is Humorfeszten kezdték, másoknak is szeretnék biztosítani a verseny lehetőségét, mondta György Botond. Április 1-én délig várják a jelentkezéseket a verseny@humorfeszt.ro címre. Korhatár nincs, csak időkorlát: legfeljebb öt perc alatt előadható szöveggel kell készülni.
 
A menetrendről egyelőre csak annyit tudni, hogy 24-én Kolozsváron lesz az Erdélyek Estje kizárólag erdélyi humoristákkal (Szomszédnéni, Felméri Péter, Zsók Levente, az Open Stage, az új szervezők stb.). A többi helyszín sztárvendége Beliczai Balázs, a Showder Klub humoristája lesz, illetve fellép Kun Zsolt és György Botond is.
 
Az előválogatók helyszíneit annak függvényében állapítják meg, hogy honnan jeletkeznek majd a versenyzők.
 
A Humorfesztivál
  • április 23-án kezdődik Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes előadótermében, 
  • 24-én Kolozsváron folytatódik a válogatott versenyzők vetélkedőjével és a befutott humoristák estjével a Győzelem / Victoria moziban,
  • 25-én a gálát a kolozsvári Florin Piersic moziban tartják,
  • 26-án pedig a humoristák a kézdivásárhelyi színházban lépnek fel.
Jegyeket április elsejétől lehet majd vásárolni a biletmaster.ro honlapon és az egyes helyszínek pénztárainál, de hogy mennyiért, az majd csak április elsején derül ki.
 

Hirdetés