Szent György Napok: színház, komolyzene, dzsessz

Hétfőtől lehet belépőket váltani a Szent György Napok keretében zajló kulturális hét jegyköteles színházi és zenei programpontjaira.
Hirdetés

Április 24–30. között zajló kulturális héten erdélyi magyar és román társulatok, illetve előadóművészek lépnek fel a sepsiszentgyörgyi közönség előtt. Erdély András, a Szent György Napok rendezvénysorozat szóvivője mutatta be a programot a sajtó képviselőinek. Elmondta: a kulturális kínálat összeállításánál alapelv volt, hogy olyan színházi előadásokat, illetve társulatokat hozzanak Sepsiszentgyörgyre, amelyek ritkán fordulnak meg Székelyföldön, ugyanakkor előnyben részesítették a hazai produkciókat.

Jelenet a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház De mi lett a nővel? című előadásából

A színházkedvelők a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a temesvári Csiky Gergely Színház, valamint a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásaira válthatnak jegyet egységesen 25 lejért (diákoknak, nyugdíjasoknak kedvezményt biztosítanak). A román társulatok közül a helybeli Andrei Mureşanu Színház lép fel. Összesen nyolc komolyzenei produkciót is bemutatnak: a bukaresti Madrigál kamarakórus, Opra Monica és a brassói filharmonikusok, a Kolozsvári Magyar Opera. Magyarországról eljön Rákász Gergely orgonista, Csákányi Eszter Kossuth-díjas színésznő.

Tavalyi nagy sikerű koncertje után visszatér Sepsiszentgyörgyre Havasi Balázs zongoraművész. Ezúttal egy másik oldalát mutatja be: az Ecset és Zongora tételei klasszikus zongoraművek, letisztultak, magával ragadóak, művésziek. Olyan festményeket keltenek életre és öltöztetnek zenei köntösbe, mint a Poros út vagy a Krisztus-trilógia. Az ígéretes produkcióra 35 lej lesz a belépő. A dzsessz-rajongókra is gondoltak, fellépnek: a Session Jazz Band, Snaps Vocal-Band, Cserkész Jimmy és Luiza Zan. A teljes program hamarosan elérhető lesz a Szent György Napok honlapján – ígérik a szervezők.

Hirdetés