Biliből öntötte le a székelyhídi polgármestert

Lakossági fórumon nyílvánított így véleményt az egyik polgár, aki megunta a magyarázkodást a csatornázás elmaradása miatt.
Hirdetés

Egy bili tartalmával loccsantotta szembe Béres Csabát, Székelyhíd polgármesterét Nicolae Duţa helyi lakos kedd este, a település Felsőváros nevű negyedében tartott lakossági fórumon – számol be az esetről a Reggeli Újság.

Béres Csaba többször is kikérte a lakosság véleményét a helyi problémákról, bár az utóbbi fórumok nem voltak túl népesek, mert nem hirdették meg őket a sajtóban, derül ki a cikkből. Ennek ellenére a keddi mozgalmasra sikeredett, mivel Nicolae Duţát kiborította, hogy az illető lakónegyed a tervek ellenére sem kerül sorra a csatornázási munkálatokban, és kiborította a bilit.
 
Duţa a Reggeli Újságnak elmondta, a biliben csak üdítő volt, és alapvetően azt nehezményezi, hogy Béres Csaba azoknak az utcáknak a közművesítését kezdi hamarabb, ahol rokonai élnek. A biliharcos előre kikérte magának, hogy gesztusát politikai vagy nemzetiségi alapon értelmezzék, az ellen akar tiltakozni, hogy szerinte csak egy, a saját érdekeit követő klán vezeti a várost.
 
Béres jogi alapon kívánja értelmezni a tiltakozást, úgy véli, a gesztus a polgármesteri hivatalt is bemocskolta, ezért jogi lépéseket tervez az intézmény hírnevének megvédéséért.
 
Bihar megyében nem ez az első eset, hogy kakigondok miatt ürítőedénnyel tiltakoznak. Tavaly decemberben Bihar község egy lakosa tett egy felszalagozott vécécsészét az önkormányzat asztalára amiatti dühében, hogy ugyanannyi házadót fizet, mint egy nagyváradi lakástulajdonos, a csatornázást viszont a község vezetése évtizedek óta képtelen megoldani.
 
A fotón Béres Csaba látható. A kép forrása Béres Csaba Facebook-profilja
 
 

Hirdetés