Műsorba táncolt Mátyás szülinapja

Mátyás a legkirályabb díszlet Kolozsváron. Avagy hogyan vigyünk magyar nemzeti színeket a román közszolgálati tévébe.
Hirdetés

2015 egyik legviccesebb köztéri jelenetét sikerült ma lefotózni. Annak köszönhetően, hogy a kolozsvári Főtér újra megtelt élettel, és ezek az életek keresztezték, illetve keretezték egymást.

Jégtörő Mátyás tette a dolgát, felengedetett a februári fagy, és megnyílt az idei első vásár. A közszolgálati tévé pedig úgy döntött, hogy az idei első enyhébb napon a Főtéren rögzíti egyik közéleti műsorát. Kolozsvár politikai és tudományos elitjének tagjai többezer márciuskától övezve váltották egymást a meghívotti székeken, de ez egyáltalán nem zavarta őket, a vásári portéka jó messze volt.
 
 
Szülinapi táncosok
 
 
 
Szülinapi táncosok
 
A már legalább egy órája zajló műsor felvételébe egyszercsak négy, (kábé) reneszánsz korabeli ruhát viselő fiatal táncolt bele. A a közéleti műsor komolyságát udvari udvarlás könnyed jelenetei hackelték meg. A kamerák a meghívottakról a táncosokra irányultak: így kerül be Mátyás 572. születésnapja a román közszolgálati tévébe.
 
A tánc magában is mókás volt, legalább tíz percig lejtették az ifjak, közben egyre közelebb lépkedtek a Mátyás-szobor előtt ülő „adásolókhoz”. A tánc átadta aztán a teret a komolyságnak: Horváth Anna alpolgármester és az önkormányzat RMDSZ-es frakciója, illetve néhány magyar kulturális egyesület képviselője koszorúzta meg a Mátyás-szobrot.
 
Horváth Anna kigyalogol a műsorból
 
 
 
Szülinapi koszorúk a tévében
 
Ami aztán oda vezetett, hogy a meghívottak a beszélgetést a magyar nemzetiszínű szalaggal diszített koszorúk előterében fejezték be.
 
Horváth Annáék azelőtt Mátyás szülőházánál is koszorúztak, ahol este fog csak igazán kibontakozni a szülinapi party vizuális és szlemdömpinggel.
 
 

Hirdetés