Nyugtalottó-emlékeztetők lesznek a vendéglőkben és a kávézókban

A lényeg: ha nincs pénztárblokk, nem kell fizetni!
Hirdetés

A vendéglőknek, a kávézóknak, a kocsmáknak és a szórakozóhelyeknek az étlap, illetve az itallap első oldalán kell feltüntetniük, hogy a vendég fizetés nélkül távozhat, amennyiben kifejezett kérésre sem kap pénztárblokkot a fogyasztás ellenértékéről – ezt a pénzügyminisztérium a nyugtalottóra vonatkozó újabb rendelettervezetébe foglalta bele. A vendéglátó-ipari egységek emellett az asztalokon is elhelyezhetik a figyelemfelhívó táblát, így „az információ folyamatosan az ügyfelek szeme előtt lesz”. A pénzügyi tárca honlapján közölt tervezet szerint március elsejétől minden olyan kereskedelmi egységben, ahol kötelező az elektronikus pénztárgép használata, a kliensek számára jól látható helyen kell feltüntetni a nyugtalottó bevezetéséhez kapcsolódó új előírást.

A tervezetben a figyelmeztetés meglehetősen hosszas szövege is szerepel, e szerint amennyiben az ügyfél nem kap nyugtát a kereskedőtől, joga van igényelni azt, és ha az eladó vagy kiszolgáló nem tesz eleget a kérésnek, a kliensnek nem kell fizetnie a termékekért, valamint szolgáltatásokért.

A táblán emellett annak is szerepelnie kell, hogy a polgárok tartsák meg a pénztárblokkokat, hogy részt vehessenek a havonta megszervezett rendszeres lottósorsoláson.
 

Hirdetés