A rendező és a fél stáb is jelen lesz a Miért én? váradi bemutatóján

A vörös szőnyeges Berlinálé után Nagyváradon is bemutatják Tudor Giurgiu Miért én?/De ce eu? című, részben a Körös parti városban forgatott filmjét.
Hirdetés

Nem túlzás a szervezők részéről, hogy az év egyik leginkább várt filmes eseményeként harangozzák be a Miért én?/De ce eu? című film nagyváradi vetítését, és a Tudor Giurgiu rendezővel, illetve a színészekkel való közönségtalálkozót. A valós eseményeken alapuló játékfilm cselekménye ugyanis Nagyváradon játszódik, így részben a Körös parti városban forgatták. Már csak ezért is érdemes megnézni.

A film díszbemutatója február 24-én 19 órától a nagyváradi filharmónia nagytermében, illetve 20 órától a Cinema Palace-ban lesz. Jegyeket váltani a bilet.ro oldalon lehet online, és a vetítés napján 16 órától a filharmónia jegypénztárában. A Cinema Palace-ban esedékes vetítésre már elérhetőek a jegyek a moziban.

A vetítéseken a közönség kérdezhet Tudor Giurgiu rendezőtől, ugyanakkor a jelen lévő Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile vagy Alin Florea színészektől. Az est díszvendégeként részt vesz Alexandru Lele volt ügyész is, akinek egy 2002-ben történt esetét dolgozza fel a film. A mozik egyébként február 27-től tűzik műsorukra a Berlinálén debütáló alkotást. 

Hirdetés