Gyenes Mani az év embere Szatmárban

A motorversenyező számos versenyen szerzett dicsőséget szűkebb pátriájának.
Hirdetés

Gyenes Emánuel motorversenyző kapta Az Év Embere díjat a szatmárnémeti filharmóniában hétfőn tartott Szatmári Díjazottak Gáláján, amelyen egyébként 48 személy részesült elismerő oklevélben. Díjként egy Radu Ciobanu szobrászművész által készített szobrocskát és 2000 lejt kapott.

Gyenes – aki két évvel ezelőtti bravúrját megismételve az idei Dakar ralin is megnyerte a maratoni kategóriát – a Red Bull Sea to Sky versenyen szerzett aranyérme miatt kapta meg az elismerést.

A sportoló meghatottan vette át az elismerő oklevelet, virágkosarat és a jutalomszobrocskát. A díjazás ideje alatt a Dinu Lipatti Filharmónia közönsége állva tapsolta meg a sportembert. „Mani” elmondta, nagyon meghatódott az elismeréstől, s megköszönte a megyei tanács támogatását, melyet a külföldi versenyei során biztosítottak a számára. „A családomnak és a szatmári lakosoknak is megköszönöm, hogy mellettem álltak és támogattak eddigi karrierem során, akik minden versenyemet figyelemmel követik és szurkolnak nekem, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén versenyzek. Ez adott eddig is erőt, hogy jobb eredmény elérésére törekedjek, s ez motivál majd a jövőben is” — mondta az Év Embere.
 

Hirdetés