Rendezőpalánták, forgatókönyvíró-rügyek, ide sasoljatok

És pályázzatok a Filmtett ingyenes forgatókönyv-fejlesztői továbbképzésére. Film és nyári tábor kilátásban!
Hirdetés

 A Filmtett Egyesület 14. alkalommal hirdeti meg nyári alkotótáborát, amelyre első körben forgatókönyvírásra és rendezésre jelentkezhetnek 18 és 28 év közötti fiatalok – közölte pénteken a civil szervezet.

Az egyesület az idén is két részre osztotta a jelentkezési időszakot, így első körben forgatókönyvíró-rendező csoport számára írtak ki pályázatot. Ennek 9 nyertesét egy ingyenes forgatókönyv-fejlesztői továbbképzővel segítik filmjük előkészítésében. A forgatókönyv-fejlesztő továbbképzőt május 7. és 10. között tartják Kolozsváron, mentorok Török Zita és Kovács M. András gyakorló forgatókönyvírók és dramaturgok lesznek.
 
A filmtervek idei témája a tükör, ehhez a motívumhoz kell a fogalom bármilyen szorosabb vagy átvittebb értelmében kapcsolni a forgatókönyveket.
 
A 9 közül 4 rendezőjelölt lehetőséget kap arra, hogy filmjét a nyári alkotótáborban a többi résztvevővel együttdolgozva és -tanulva leforgassa. A 14. Filmtett Workshop elnevezésű alkotótábor augusztus 4. és 14. között Nyárádszentlászlón zajlik, a cél az, hogy az utolsó estére elkészüljön a tükör vezérmotívum alapján egy szkeccsfilm.
 
A forgatókönyvíró és rendező csoportba jelentkezni március 8-ig lehet. A workshop többi csoportjára érvényes pályázati felhívás márciusra várható. 
 
További tudnivalók a pályázáshoz az alábbi linken.

Hirdetés