Székely szabadság: Florea továbbra sem engedélyezné a felvonulást

Provokációtól tart az aggodalmas lelkületű polgármester.
Hirdetés

Továbbra sem hajlandó engedélyezni a március 10-re etrvezett magyar tiltakozó felvonulást a marosvásárhelyi polgármester: Dorin Florea kijelentette, helybenhagyja a köztéri rendezvények kérelmeit elbíráló konzultatív bizottság határozatát. A bizottság negatívan véleményezte a március 10-re, a székely szabadság napjára tervezett felvonulást. A polgármester kijelentette: tanácsadó testületei azon az állásponton vannak, hogy provokációkra lehet számítani, ő pedig bízik a véleményükben, ezért nem változtat a döntésen. „Kötelességem mindent megtenni annak érdekében, hogy elejét vegyem az esetleges incidenseknek” – tette hozzá a városvezető.

Mint arról beszámoltunk, a testület múlt hétfőn utasította el a Siculitas Egyesület kérvényét a március 10-én, a Székely Szolidaritás Napján tervezett tiltakozó felvonulás engedélyezésével kapcsolatban. A bizottság ülésén jelen volt a kérvényező nevében Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke is.

A bizottság azért utasította el a felvonulás jóváhagyását, mivel a szervezők nem tájékoztattak arról, hogy milyen lépéseket terveznek az esetleg a felvonulók közé beszivárgó szélsőséges elemek megnyilvánulásai ellen.

Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetője azt vizionálta, hogy a marosvásárhelyi székely felvonulást valakik finanszírozzák, mégpedig külföldről.

Szerinte csak így lehetséges, hogy a szervezők annyi embert odabuszoztatnak, útközben pedig leitatnak, hogy aztán részegen randalírozzanak a városban.

Hirdetés

Bretfelean annak a városházi bizottságnak a vezetője is, amely az engedélyköteles köztéri rendezvények megtartására vonatkozó kérvényeket bírálja el.

Kép: punctul.ro
 

Hirdetés