Zajlik az élet a deszkákon

Páros kedvezmény Bálint-napra, diákvetélkedő a Színházi Világnapon és néhány mínusz. Most nem fokokban, hanem előadásokban.
Hirdetés

Kedvezényes jegyárakkal és meglepetéssel várja a Kolozsvári Állami Magyar Színház a szerelmeseket Bálint-napon. A február 14-i, Az öreg hölgy látogatása című előadásra a „páros belépőjegy” (az együtt megváltott két darab jegy) csupán 20 lejbe kerül. Az első ötven páros belépőhöz jár egy-egy pohár bor is előadás után a Culina Nostra jóvoltából. A jegycsomagot a színház pénztárában lehet megvásárolni.

Dürrenmatt darabjának „öreg hölgye”, Claire Zachanassian visszatér első nagy szerelmének helyszínére, Güllen városkájába. Ez a szerelem kegyetlen véget ért számára, teherbe esett, kedvese elhagyta, gyermekük meghalt, menekülni kényszerült. A visszatérés célja pedig a bosszú. 
 
De „Claire Zachanassian bosszúja nem annyira az őt hajdan cserbenhagyó Alfred Illt, mint inkább ezt a vidéki kisszerűség kötelékében élő közösséget illeti (…) romlottságának leleplezése által”, mondja Tompa Gábor, az előadás rendezője.

Elmarad

A vasárnap, február 15-én este 8 órára meghirdetett Caravaggio Terminál, illetve a szerdán, február 18-án műsorra tűzött Vidéki jegyesek című előadások elmaradnak. A megvásárolt jegyek visszaválthatóak a színház jegypénztárában naponta 10.00-13.00 és 16.30-18.30 óra között.  Az interneten vásárolt jegyek árát a www.biletmaster.ro rendszere maximum öt munkanapon belül visszautalja.
 
A többi jövő heti előadást a színház megtartja: február 17-én 20 órakor a Csipke a stúdióteremben, február 19-én 20 órakor Aki elzárja az éjszakát szintén a stúdióteremben, február 20-án, pénteken 20 órakor a Viktor, avagy a gyermekuralom a nagyszínpadon kialakított stúdiótérben. 
 
Viktor, avagy a gyermekuralom
 
Fotók: Biró István
 
Mindegyik előadás román nyelven feliratozott, és természetesen a színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Világnapi vetélkedő

Csapatos vetélkedőre hívja Kolozsvár középiskolás diákjait a kolozsvári magyar színház március 27-én, a Színházi Világnapon. A kalandra 3-4 fős csapatok jelentkezését várják a vilagnap@huntheater.ro e-mail címre február 27-éig. 
 
A színházvetélkedő első részében online aktivitásra, városban kószálásra és fiktív szereplők bőre alatti fészkelődésre is szükség lesz. A második fordulóban a csapatok már szemtől szemben mérkőzhetnek meg a színház büféjében. Este pedig mindenkit várnak az ötödik Livingroomra, ahol a vetélkedő eredményhirdetése után a nyertesek a társulat négy legfiatalabb színészével beszélgethetnek.

A feladatok leírása

  1. Hozzátok létre kedvenc, a kolozsvári színház előadásaiból választott szereplőtök (például Ványa bácsi) Facebook-profilját! Az oldalt aktívan kezeljétek a vetélkedőig, szereplőtök lájkolja kedvenc oldalait, ossza meg kedvenc zenéit, videóit. Folyamatosan posztolja, hogy mi történik vele, pillanatnyi állapotát az előadás történéseinek megfelelően.
  2. Készítsetek és posztoljatok a szereplő idővonalára egy maximum 3 perces videót, amelyben bemutatjátok a választott szereplő egy napját: hová jár, mit olvas, mit csinál? Értékelési szempontok: kreativitás, leleményes megoldások az előadás és a valós világ találkoztatására, a szereplő karakterének megőrzése és adaptálása.
  3. Szerkesszétek meg Az öreg hölgy látogatásából ismert Güllen város turisztikai prospektusát! A leírásban térjetek ki a legfontosabb műemlékek, szórakozóhelyek, az előadásban elhangzó helyszínek ismertetésére. Keressetek a városban olyan életképeket, amelyek a gülleni hangulatot idézik. A leírásokat illusztráljátok az ezekről készített fényképekkel. A bemutatót PowerPoint (.ppt) formátumban küldjétek el a vilagnap@huntheater.ro e-mail címre március 26-áig.
 
A Színházi Világnapra a kolozsvári magyar társualt idén is több napos programmal készül, de csak később árulja el, pontosan mivel.
 

Hirdetés