Egyelőre szó sincs Gilmour-koncertről Bonchidán

A zenész menedzsmentje nem tud semmiféle koncertfelkérésről.
Hirdetés

A Transylvania Trust Alapítvány nemrég kért támogatást ahhoz, hogy David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekese a bonchidai Bánffy-kastélynál is bemutassa idén megjelenő szólóalbumát.

„Nagyon szeretnénk ha Gilmour koncertezne Bonchidán, ezért meghívtuk őt, és a válasz pozitív volt! Amennyiben támogatókra talál az ötlet, komoly esély van arra, hogy David Gilmour legújabb albumát Bonchidán is bemutassa” – közölte nemrég honlapján a Bánffy-kastély felújításával foglalkozó Transylvania Trust Alapítvány.

Mivel ez egy kicsit valószínűtlennek tűnt számunkra – Gilmour nem kimondottan a turnézásairól híres –, megkérdeztük a zenész menedzsmentjét, mit tudnak az ügyről.

A többek között David Gilmour menedzselésével is foglalkozó One Fifteen Management válaszában azt írta: sok a spekuláció az énekes-gitáros esetleges idei turnéjával kapcsolatban, de egyelőre nincs egyetlen rögzített időpont sem.

„Legjobb tudomásunk szerint a Transylvania Trust Alapítvány nem tett ajánlatot a javasolt időpontokkal kapcsolatban” – írják.

There has been much speculation about David’s possible touring in 2015 but no dates have been confirmed.

Hirdetés

To the best of our knowledge, the Transylvania Trust Foundation have not made an offer with suggested dates.

A Transilvania Trust illetékesei vélhetően tévedtek, amikor az általuk említett davidgilmourtour.com oldalról azt hitték, hogy az a művész hivatalos honlapja, holott a hivatalos felület ez: davidgilmour.com.

A davidgilmourtour.com egy rajongói oldal, amelyet lelkes Gilmour-hívek működtetnek, írnak és tartanak fenn.

Az oldalról konkrétan leírják, hogy nem hivatalos, hanem rajongói felület. Azt írják: az oldalon szereplő adatok a szerzők értesüléseit tükrözik. A közölt lehetséges koncertidőpontok pusztán azt jelentik, hogy az oldal öt szerzője – Vernon, Simon, Randolph, Veronica és Mikael – mennyire tartja valószínűnek, hogy David Gilmour azon a helyszínen, abban az időpontban koncertezzen. Az oldalon javasolni lehet helyszíneket és időpontokat, ezt a szerzők aztán megvizsgálják és folyamatosan frissítik azzal, hogy szerintük milyen mértékben valószínű a javasolt helyszín és időpont.

Hirdetés