Őrizetbe vette a DNA Mezei János gyergyószentmiklósi polgármestert

Korrupcióval és okirat-hamisítással gyanúsítják.
Hirdetés

Őrizetbe vették hétfő este az ügyészek Mezei Jánost. A gyergyószentmiklósi polgármester előzetes letartóztatásáról kedden dönt a bíróság – írja az Agerpes.

A gyergyószentmiklósi városháza szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint feljelentések alapján vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Mezei János ellen.

Az MPP-s polgármestert korrupcióval és hamisítással gyanúsítják.

Mint ismert, a DNA hétfőn több helyszínen tartott házkutatást Gyergyószentmiklóson, többek között a városházán és Mezei János lakásán is. Madaras Szidónia szóvivő tájékoztatása szerint az ügyészek elsősorban a polgármesteri hivatal és Budapest V. kerületének önkormányzata által 1996-ban közösen alapított Monturist cég aktáit foglalták.

Mezei Jánost délután Marosvásárhelyre szállították, a DNA székházába. A szóvivő akkor még azt mondta, a polgármestert nem vették őrizetbe, csupán a lefoglalt dokumentumokkal kapcsolatban szeretnék őt kihallgatni az ügyészek.

Hirdetés

Marosvásárhelyi kihallgatása előtt Mezei János a Székelyhonnak elmondta, semmivel nem vádolták meg, az ügyészek csak a feljelentések valóságtartalmát vizsgálják.

Kép: www.deltaakademia.hu

 

Hirdetés