Homofób előadást támogatott a BBTE és a közrádió

Meleg vagy? Akkor morális kudarc és egyben büntetés vagy azért, mert valaki a családodból vétkezett. 30 vagy akár 300 éve. Ortodox pópa delirál laikus támogatással.
Hirdetés

Ha van csúsztatással jóindulatba mártott homofóbia, akkor azt Stelian Tofană ortodox pópa és tanár adta elő csütörtök este Kolozsváron a zsúfolásig tömött Diákművelődési Házban.

A Homoszexualitás: mit mond a Biblia? című előadásában az egyetemi oktató a témával kapcsolatban kollektív felelősségről és büntetésről beszélt, arról, hogy egyetlen személy bűne az egész társadalmat, közösséget sújtja, ezért a közösség minden tagjának kötelessége „jó” útra téríteni a bűnöst. 
 
Hogy a kollektív felelősségrevonás még egyértelműbb legyen, a professzor azt is kihangsúlyozta, ha a családban valaki meleg, ez azt jelenti, valahol súlyos bűn lappang. Lehet, nem a szülők követték el a bűnt, hanem a nagyszülők, vagy azok felmenői, de valaki, valakik vétkeztek. És az állatok körében is azért figyelhető meg homoszexuális viselkedés, mert szerinte az emberi bűn rájuk is kihat.
 
Megkapta magáét a családpusztító Freud és Darwin is, de a pópa egyes melegeket legalább civilizáltnak tart, és ellenzi, hogy családjuk vagy a társadalom kiközösítse őket.
 
A homoszexualitás morális kudarc, vonta le a végkövetkeztetést a pópa egy olyan nyilvános előadáson, amelyet a plakátja szerint támogatott a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a közszolgálati rádió kolozsvári szerkesztősége. A helyi rádió főszerkesztő-helyettese tagadta, hogy előzetesen tudták volna, hogy az előadó homofób üzeneteket fogalmaz meg, az egyetem vezetősége egyelőre nem reagált.
 
További szaftos részletek az alábbi linken.

Hirdetés