BOTRÁNY: Visszautasítja a halhatatlanságot

A visszautasított halhatatlanság botránya címmel beszélget ma este a Caravaggio Terminal előadás kapcsán Láng Zsolt, Berszán István, Kocziszky Éva és Visky András.
Hirdetés

A Robert Woodruff által rendezett Caravaggio Terminal január 19-i, hétfői előadását követően este 9 órától Kortársunk Caravaggio 2. – A visszautasított halhatatlanság botránya címmel beszélgetésre kerül sor az emeleti előcsarnokban – adja hírül a színház közleménye.

A Színházfórum újabb kiadásának különös jelentősége, hogy Berszán István és Láng Zsolt mellett Kocziszky Éva kiváló filozófiatörtész, művészetfilozófus és irodalomtudós, a veszprémi Pannon Egyetem professzora, több külföldi egyetem meghívott előadóját is vendégül látja a Kolozsvári Állami Magyar Színház.
 
Kocziszky Éva elméleti munkássága Európa szerte ismert, a klasszikus görög kultúra mai jelentőségéről, Hölderlin költészetéről,  Georg Hamann filozófiájáról szóló művei több nyelven is megjelentek. Legutóbbi könyvét – Antifilozófusok – huszonöt időszerű kérdése a kereszténységhez – a L’Harmattan jelentette meg 2014-ben. A meghívottakkal Visky András, a darab szerzője beszélget.
 
A beszélgetésre való tekintettel az előadás ezúttal este 7 órakor kezdődik.
 
Az előadás alkotói: Albert Csilla, Bodolai Balázs, Dimény Áron, Imre Éva, Sinkó Ferenc, Szűcs Ervin, Varga Csilla színészek, Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervező; a videoprojekciókat Bányász Bertalan, a zenét bodoki-halmen kata állította össze, a színpadi mozgást Sinkó Ferenc jegyzi. Rendezőasszisztensként Mei Ann Teo, a dramaturg asszisztenseként Jessica Rizzo vett részt az előadás létrehozásában.
 
 
Fotó: Biró István
 
 

Hirdetés