Román szélsőséges támadás a Székelyföldet jelző tábla ellen

Európai méltóságra hivatkozik a notórius magyargyűlölő hivatásos feljelentő.
Hirdetés

„A Kovászna megyei román parlamenti képviselők kérjék az RMDSZ-től, hogy vegyék le a prefektúra elől a »szeparatista« SIC-táblát” – áll az Európai Méltóságért Polgári Szervezet felhívásában, amelynek hitelességét erősen rombolja, hogy az idegengyűlölő, elvakult nacionalista Dan Tănasă írja alá.

A felhívás azt is rögzíti, hogy a feliratot a román fejedelemségek egyesülésének napjáig kellene eltávolítani, és a szemére hányja Horia Gramának (PSD) és Marius Obrejának (PNL), hogy nem foglalt állást az „erősödő magyar szélsőséges vonal” ellen, s ez már a „cinkossággal határos”.

Horia Grama, a Szociáldemokrata Párt Kovászna megyei szervezetének elnöke meg is fogadta a szívélyes és kulturált felkérést: felkérte az RMDSZ-t, távolítsák el a SIC – Terra Siculorum feliratú táblát a prefektúra elől, mivel szerinte az „dacol Románia alkotmányával”.

„Úgy gondolom, ez a provokatív akció elsősorban a magyaroknak nem kedvez. Mindezek az akciók azt a képzetet keltik a román lakosság körében, hogy a magyarok a román állam, a román értékek ellen vannak, és ez semmi jót nem hoz” – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján a képviselő.

Az RMDSZ december közepén helyezte vissza a tavaly tavasszal levett SIC – Terra Siculorum feliratú, 12 négyzetméteres molinót a Kovászna megyei prefektusi hivatal elé, válaszul arra, amit az azóta leváltott Marius Popica prefektus tett, és amely nyomán eltávolították a székely zászlót a Kovászna Megyei Tanács épületéről.
 

Hirdetés