Óriási román zászló Sepsiszentgyörgyön

Január 24-én vonulnának egy 150 méteres trikolórral.
Hirdetés

A román fejedelemségek egyesülésének január 24-i évfordulójára szervez felvonulást az a tizenéves fiú, aki tavaly március 15-én román zászlóval a nyakában fotózkodott a sepsiszentgyörgyi magyar nemzeti ünnepség helyszínén.

A 15 éves Cosmin C. a Facebookon közölte, hogy január 24-re Sepsiszentgyörgyre várja a háromszéki románokat, hogy együtt ünnepeljék meg Havasalföld és Moldva egyesülését.

A fiú a Románia és Besszarábia egyesülését szorgalmazó Akció 2012 Unionista Platform nevű szervezettel közösen szervezi a felvonulást, amelyen kifeszítenék a szervezet 15 méteres piros-sárga-kék zászlaját is. A lobogót egyébként Kolozsvár főterén is kifeszítették tavaly szeptemberben egy unionista akció keretében.

Cosmin C. szerint Sepsiszentgyörgyön a román katona szobrától vonulnának békésen a Mihai Viteazu térig, az akcióhoz engedélyt kérnek a városházától.

A fiút egyébként március 15-i akciója után többen megfenyegették a Facebookon, ezért feljelentést tett. Az ügyészség tavaly decemberben úgy döntött, mégsem indít bűnvádi eljárást az ügyben.

Hirdetés