2X24 óra olvasás Marosvásárhelyért

A román és a magyar kultúra napján egyaránt 24 órás felolvasó maratont szerveznek Marosvásárhelyen.
Hirdetés

Olvass fel Marosvásárhelyért! – ez a jelszava annak a felolvasó maratonnak, amelyet a román és a magyar kultúra napján a Studium-Prospero Alapítvány, több társszervezővel közösen szervez.

Az immár negyedik alkalommal, a Zanza Cafe&Lounge-ban (Rózsák tere 52. szám) sorra kerülő rendezvényeken bárki felolvashat kedvenc műveiből, ugyanakkor az érdeklődők találkozhatnak kedvenc román és magyar szerzőikkel is a helyszínen.

Január 15-én, a román kultúra napján, Mihai Eminescu születésének évfordulóján marosvásárhelyi román szerzők, évfordulós román szerzők, valamint a teljes magyar irodalom szerzőinek románra fordított műveiből válogathatnak kedvükre az olvasni vágyók.

Január 22-én, a magyar kultúra napján marosvásárhelyi magyar szerzők, évfordulós magyar szerzők művei lesznek a terítéken, valamint a teljes román irodalom magyarra fordított alkotásai.

Idén újdonság, hogy óráról órára kötetlen beszélgetéseket szerveznek a román és a magyar kultúra kiemelkedő személyiségeivel.

Hirdetés

Szervezők: Studium-Prospero Alapítvány, Rotaract Club Téka, román Rotaract klubok, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem.

Partnerek: Látó és Vatra Szépirodalmi Folyóiratok, Megyei és Teleki Téka Könyvtárak, a Romániai Írók Szövetségének Maros megyei szervezetének támogatásával. 

Hirdetés