120 kamerát szerelnek fel egyetlen községben

A Nagy Testvér tényleg mindent fog látni az ország legnagyobb községében.
Hirdetés

12 év alatt hétezerről 33 ezerre nőtt a Kolozsvár határában fekvő Szászfenes lakossága. A népességgyarapodás a bűncselekmények és a gépkocsibalesetek számának növekedéséhez vezetett, így a község önkormányzata úgy döntött, térfigyelő kamerákkal szorítja vissza a kihágásokat. A biztonságot hamarosan 120 kamera fogja felügyelni.

A biztonsági rendszer két millió lejbe kerül, és a község 61 négyzetkilométerét fedi le. Kamerákat szerelnek a forgalmasabb útkereszteződésekbe, utcákba egyaránt. A felvételeket tároló és feldolgozó központot a polgármesteri hivatalban alakítják ki.

Horia Şulea polgármester elmondta azt reméli, hogy Kolozsvárhoz hasonlóan Szászfenesen is csökkenni fog a bűnözés. A kincses városban a hatóságok közlése szerint a térfigyelő rendszer beüzemelése, azaz 2009 óta 40 százalékkal csökkent nemcsak a lopások, hanem a közúti balesetek, sőt a szabálytalanul parkolók száma is.

A felvételek a kihágások, illetve a bűnelkövetés észlelésében, megakadályozásában, vagy a már bekövetkezett bűncselekmény körülményeinek és elkövetőjének felderítésében is segítséget jelentenek. A szászfenesi térfigyelő rendszert legkésőbb öt hónapon belül helyezik használatba.

Hirdetés

Fotó: citynews.ro  

 

Hirdetés