Repült a fő repülésfelügyelő

Leváltották a belügyminisztérium országos repülőfelügyelőségének vezetőjét a tóba zuhant helikopter miatt.
Hirdetés

Gabriel Oprea belügyminiszter kedden menesztette Dorel Grădinarut, az Országos Repülőfelügyelőség vezetőjét – írja a HotNews a B1 TV bejelentésére hivatkozva. A leváltás oka az a légi baleset, amelynek során egy SMURD mentőhelikopter a Siutghiol tóba zuhant.

Újragondolják a sürgősségi beavatkozások procedúráit is, jelentette be a miniszter. A kormányfő korábban jelezte, ezt sürgősségi kormányrendelet útján teszik meg.
 
A katonai ügyészség büntetőeljárást kezdeményezett gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával és munkavédelmi intézkedések miatt, az új Ponta-kormány első ülésén pedig külső vizsgálatot kezdeményeztek a Raed Arafat vezette igazgatóságon, amely a sürgősségi helyzeteket kezeli.
 
A helikopter egy hete zuhant a tengerparti Siutghiol-tóba, miután egy beteget szállított Tulceáról Konstancára. A fedélzeten a két pilótán kívül egy orvos és egy asszisztens utazott, mindannyian életüket vesztették. A hatóságokat szemtanúk riasztották, miután a helikopter néhány száz méterre a tó partjától, kis magasságból a vízbe zuhant.

Hirdetés