A kormány megváltoztatja a Nemzeti Ünnep dátumát

A hatalom megelégelte a túlhabzó mioritikus patriotizmust. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

A kormány példátlanul történelmi döntést hozott! Megelégelve a nemzeti ünnep napján a román nép által tanúsított álpatriotizmust, a törvényhozók úgy döntöttek, megváltoztatják a nagy nap dátumát. Mától fogva Románia nemzeti ünnepe nem december elsején, hanem február 29-én lesz. Négyévente egyszer. Mint az olimpia, a labdarúgó világbajnokság vagy Tőkés László szexpartija.

„December elsején felpuffad a románokban a hazafiság, mint az alkoholista mája. És tudjuk, mennyit szenved emiatt az alkoholista. Az alkoholizmussal ellentétben sajnos a hazafiságra nincs orvosság. Meggyőződésünk, hogy egészségesebb, ha valamivel ritkábban ünnepeljük a nemzetet. Például négyévente egyszer. Február 29. a tökéletes megoldás. De ha még így is sok lesz a jóból, ismét áttesszük, mondjuk, január 32-ére vagy augusztus 0-ára. Van dátum elég a naptárban”, nyilatkozta egy kormánytisztviselő.

A románokat elszomorította a hír. „Négy év? Az sok, kérem. Elfelejtjük, hogy románok vagyunk. Megpenészedik a zászló a sufniban. És hát kérem, mi szeretjük az ingyen paszulyt. Hogy lehet, hogy csak négyévente kapunk ezentúl? Felháborító!”, méltatlankodott egy idült patrióta.

Hirdetés