Késik a döntés: kormányon marad-e az RMDSZ?

Kovács Péter szerint ezen a héten döntenek, Kelemen Hunor a jövő hét végét emlegeti.
Hirdetés

Az RMDSZ vezetése a jövő hét második felében ülésezik, és ha szükséges, dönt majd a kormányon maradás kérdéséről. Addig a parlamenti frakciókkal és a helyi szervezetekkel megvitatják az elnökválasztás eredményét – jelentette ki kedden Bukarestben Kelemen Hunor.

Egyelőre nincs olyan javaslat,

amely az RMDSZ kormányból való kilépését szorgalmazná – szögezte le Kelemen. Szerinte ami a sajtóban ezzel kapcsolatban megjelent, puszta spekuláció.

Az RMDSZ-ben eddig Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök és Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere vetette fel, hogy a szervezet lépjen ki a kormánykoalícióból.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára kedden azt nyilatkozta a Krónikának, hogy a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) ezen a héten dönthet a kormányzati szerepvállalásról. Kovács azt is elmondta: a SZÁT arról is dönthet majd, hogy az RMDSZ kit jelöl a Kelemen Hunor lemondásával megüresedett kulturális miniszteri tisztségbe. Kelemen ezzel szemben úgy nyilatkozott:

a miniszterjelölt személyére még kedden este fény derül.

Kelemen Hunor hétfőn arról biztosította Victor Pontát, hogy az RMDSZ továbbra is fenntartások nélkül támogatja a kormánykoalíciót – jelentette ki Liviu Dragnea, a PSD ügyvezető elnöke.

Hirdetés