Victor Ponta leszámol a külföldi románokkal

A Vörös Ponta kinyírja a külföldi románokat. Nem fegyverrel, persze. Amúgy fanariotikusan. Vigyázat, nyájas olvasó: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Victor Ponta megtalálta a tökéletes megoldást, hogy a külföldön élő román választópolgárok hadai ne szavazzanak ellene a második fordulóban. Eszerint, vasárnap csak azok a román állampolgárok szavazhatnak majd, akik nyernek a román külügyminisztérium által kimondottan erre az alkalomra szervezett tombolán.

„Egy választókörzetben tíz nyertes lesz”, ígéri Ponta. „Persze csak a nagyobb körzetekben. A kisebbekben 3-4 nyertest választunk, hogy ne legyen tolongás, se a végeredményt befolyásoló számos szavazat. Szerintem jó döntést hoztam, mindenki boldog lehet. Én biztos az vagyok.”

A választási kérdéssorra „helyesen” válaszoló románok számára a tombola nem csak a szavazati jogot, de romániai kirándulásokat is biztosít. „A kirándulásokra a szavazás napján kerül sor, külön erre a célra bérelt mikrobuszokkal. A felkínált célok pedig az ország legvonzóbb megyéi: Teleorman, Olt, Giurgiu és Călărași. Természetesen, mindenki annyiszor szavazhat, ahányszor akar, teszi hozzá Ponta.

Hirdetés