Ponta megint a nackórolleren nyomul

Miközben magyar szavazatokra ácsingózik a második fordulóban, burkoltan magyarbérencnek tüntetné fel Johannist.
Hirdetés

Keményen belecsapott a nacionalista húrokba Victor Ponta szociáldemokrata pártelnök, aki az első fordulóban tíz százalékos előnyt szerezve fordult neki az államfőválasztás második fordulójának. Az RMDSZ-szel koalícióban kormányzó miniszterelnök azzal ment neki riválisának, Klaus Johannisnak, hogy nem román, ráadásul eddig csak egy „Erdély elszakítását akaró” magyar jelezte, hogy támogatja őt a második fordulóban.

Ponta a Szociáldemokrata párt (PSD) megyei vezetőivel folytatott videóértekezleten riválisa választási szlogenjére utalva – Románia, a jól végzett dolog országa – úgy fogalmazott:

Johannis „dolog, aki a dolgokhoz szól”, míg ő „román, aki a románokhoz szól.”

„Ha jól tudom, az egyetlen olyan jelölt, aki nem jutott be a második fordulóba, de már egyértelműen jelezte, hogy a második körben Johannist támogatja, az

Szilágyi Zsolt az EMNP-től, aki el akarja szakítani Erdélyt Romániától

– mondta Ponta.

Emellett azt mondta: ellentétben Johannissal, aki „dolog”, ő ember és román, akárcsak az erdélyi, a moldvai, az olténiai és a bukaresti románok, aki az emberekhez és a románokhoz szól.

Hirdetés

Szilágyi Zsolt minderre reagálva azt mondta: Ponta ostobaságokat beszél, és hamis információkkal próbálja megtéveszteni a nyilvánosságot.

Mint ismeretes, Ponta korábban – arra utalva, hogy Johannis evangélikus szász – azt mondta: nem tűri, hogy bárki is felrója neki „a saját hazájában”, hogy ortodox és román. Nem mintha bárki is felrótta volna.
 

Hirdetés