Nagy nevekkel jubilál a marosvásárhelyi könyvvásár

Kulka János, Szalóki Ági, Csernik Szende, Dragomán György, Péterfy Gergely, Szabó T. Anna és Szilágyi Ákos már biztos, hogy ott lesz.
Hirdetés

Nemcsak irodalommal várja látogatóit a huszadik alkalommal sorra kerülő kerülő Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár: nívós színházi előadások és zenei produkciók egyaránt helyt kaptak a programban.

A Romániai Magyar Könyves Céh és a Marosvásárhelyi Kulturális Központ által november 13–15. között megszervezendő eseménysorozat keretében mutatja be Kulka János Ez a hely című zenés előadását. Szalóki Ági Körforgás címmel pedig családi koncertet ad majd a a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Rendhagyó produkciónak ígérkezik Csernik Szende bábelőadása, melynek keretében a bábokat az előadó lába mozgatja majd. Ugyanakkor Vidovszky György rendezésében a vásár zárómomentumaként mutatják be Pál utcai fiúkat.

Megemlékeznek majd a magyar irodalom második világháborúban elesett nagyjairól, Rejtő Jenőről és Radnóti Miklósról . A Magyar Írók Estjén pedig meghívottként jelen lesz Dragomán György, Péterfy Gergely, Szabó T. Anna és Szilágyi Ákos is.

A rendezvény teljes programját az alábbi honlapon lehet megtekinteni. 

Hirdetés