Könyvbemutató, ahol tuti nem alszol el

Főszerepben az 1936-ban született irodalomkritikus, Szilágyi Júlia emlékei, szóban és írásban. Tibori Szabó Zoltánnal és Balázs Imre Józseffel az Álmatlan könyvről beszélgetnek.
Hirdetés

Szilágyi Júlia Álmatlan könyv című memoárkötetét  mutatja be és a szerzővel beszélget Tibori Szabó Zoltán, a Minerva Művelődési Egyesület elnöke és Balázs Imre József, a kötet szerkesztője. Ma délután öt órától a kolozsvári Minerva Művelődési Egyesület székhelyén (Jókai/Napoca u. 16). 

„Meglehetősen drámai körülmények között váltam koraérett gyermekké, egyszerre találkoztam azzal, ami az emberekben a legrosszabb, és azzal is, ami a legjobb. Az emberek egy része el akart pusztítani, és a másik része megmentett. Van egy zsidó mondás: aki megment egy embert, az megmenti az egész emberiséget. Az eszméről van szó, az elvről, ami egy alapvető keresztény tanítás is, hogy szeresd a felebarátodat. Minden vallásban létezik ez a törvény. A világon sehol nem tartják be, még a saját fajtájukkal sem” – mesélte az esszéíró még tavasszal bölcsész szakos diákoknak.
 
Kötetét a kolozsvári Korunk – Komp-Press adta ki.

Hirdetés