Caravaggio. Kérdés?

Ha van, akkor azt kedden tessék feltenni este tíztől a magyar színházban, a Caravaggio Terminal előadás után. Válaszol a rendező.
Hirdetés

A Robert Woodruff által rendezett Caravaggio Terminal október 28-ai, keddi előadását követően este 10 órától Kortársunk Caravaggio címmel beszélgetésre kerül sor Visky Andrással, a darab szerzőjével az emeleti előcsarnokban.

„Nem életrajz és nem a hiteles portré kísérlete a darab. Caravaggiónak nem csak lenyűgöző tehetsége tetszett befogadhatatlannak sokak számára, hanem életvitele is. A bíborosi rezidencia, a Palazzo Madama és a prostituáltak lebujai közötti távolság számára a lehető legrövidebbnek mutatkozott. Ez nem egyszerűen a bohém művész életformájából közvetkezett, hanem a valódi, a legmélyebben emberi eltökélt keresése, a legkisebbek és megalázottak szenvedéséhez való szinte önpusztító odahajlás” – írja Visky András. „Caravaggio: egy kényelmetlen ember, akinek a szentség kiáradásáról talán a legmélyebb tapasztalatai voltak a nyugati kultúrában. Alig elviselhető kortársunk.” 
 
Az előadás alkotói: Albert Csilla, Bodolai Balázs, Dimény Áron, Imre Éva, Sinkó Ferenc, Szűcs Ervin, Varga Csilla színészek, Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervező; a videoprojekciókat Bányász Bertalan, a zenét bodoki-halmen kata állította össze, a színpadi mozgást Sinkó Ferenc jegyzi. Rendezőasszisztensként Mei Ann Teo, a dramaturg asszisztenseként Jessica Rizzo vett részt az előadás létrehozásában.
 
Az este 8 órakor kezdődő stúdiótermi előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

Hirdetés