Magyar-román focimérleg: ennyi szurkolót kellett orvosi ellátásban részesíteni

Volt dolguk a mentősöknek és a rendfenntartóknak is a szombat esti bukaresti magyar-román Eb-selejtező alatt.
Hirdetés

Összesen negyvenhat személyt kellett orvosi ellátásban részesíteni a Románia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező alatt és után szombaton este – közölte a bukaresti gyorsmentőszolgálat szóvivője. Közülük tizenkét személyt szállítottak kórházba. Volt, akit azért kellett kórházba vinni, mert cukorbeteg, de azért zömmel bordatörés, lábtörés és fejsérülés miatt kellett ellátni a szurkolókat. Egy kivételével mindannyian románok voltak – egy 23 éves magyar nőt szívritmuszavarok miatt kellett az orvosoknak ellátni.

A csendőrség szerint mintegy harminc román szurkolót állítottak elő rendbontás miatt, közülük ötöt egy évre kitiltottak a labdarúgó-stadionokból.

Gabriel Oprea román belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes elmondta: incidensek miatt magyar és román szurkolókat egyaránt megbírságoltak a román hatóságok. Oprea a belügyminisztériumban tartott néhány perces tájékoztatót a román-magyar meccs miatt hozott hatósági intézkedésekről. Kiderült, hogy Csíkszeredában magyar szurkolók „egy csoportját” rendbontás miatt bírságolták meg.

A dél-romániai Comarnicnál magyar szurkolók egy román állampolgárokat szállító kisbusz ablakát törték be, mondta Oprea. A belügyminiszter nem közölte, milyen szankcióval sújtották őket, de közölte, hogy azonosították a szurkolókat, és alkalmazni fogják ellenük a törvényes előírásokat. Oprea szerint két román szurkolót is megbírságoltak a bukaresti Északi-pályaudvaron petárdázás miatt.
 

Hirdetés