Oprescu félti a székét. Mind az 55 611-et

Hagyják békén a székeit - kérte Bukarest főpolgármestere a drukkereket, akik élőben szurkolnak majd a román-magyar focimeccsen.
Hirdetés

Beugrott csütörtök este a Nemzeti Arénába Sorin Oprescu, Bukarest főpolgármestere egy gyors munkavizitre. A stadiont ugyanis most készítik elő a szombati román-magyar Eb-selejtezőre.

A szezon végéig még mintegy húsz meccset rendeznek az arénában, beüzemelték a fűnövesztő rendszert, hogy ne kelljen minden meccs után kicserélni a gyepet, amelyet teljes egészében Hollandiából hozattak – mondta el Oprescu. 
 
Aki nagyon reméli, hogy a szurkolók nem fognak erőszakosan viselkedni, és „tisztelettel arra kérem őket, hogy hagyják békén a székeimet” – mondta a munkalátogatás végén.
 
Oprescu nyilatkozata szerint a világítás, a kispadok, a gyep, a műfüves bemelegítő pálya összesen 900 ezer euróba került, és minden körülmény adott a szombati mérkőzés zavartalan lebonyolításához.
 
A magyar szurkolói ultrák közben közzétették honlapjukon, hogy most is feketébe öltözve kívánnak egységes képet nyújtani a lelátón. A felszerelésük része lesz a fogvédő és kendő vagy símaszk, de azt ajánlják egymásnak, hogy ezeket beléptetés előtt tegyék táskába és a bejárati csomagmegőrzőbe, mert ezek miatt a biztonságiak meg is tagadhatják a belépést a lelátókra. 
 
A kiutazóknak szánt tanácsok között szerepel az úszószemüveg is az esetleges könnygáz ellen. Vagyis az ultrák felkészülnek a balhéra.
 
Fotó: Mihai Petre / Wikimedia
 

Hirdetés