Hozzák a magyar drukkereket!

Hozzák, mert nem akarnak jönni. A magyar válogatott ingyenjegyeket osztogat lankadt tüzű szurkolóinak. Vérlázító!
Hirdetés

A magyar szurkolókat nem vonzotta túlságosan egy újabb rémálomba illő romániai út, de a válogatott játékosai által hozott döntés után megváltozott a véleményük.

Magyarországnak 11 nappal az Euro 2016 selejtezőjének következő párbaja előtt

kevés labdarúgó érve van

Romániával szemben, de megpróbálja megkönnyíteni a Nemzeti Arénában bekövetkező, szinte lehetetlen küldetést.

A mostani bajnokság bemutatkozó mérkőzése, az Észak-Írország elleni (1-2-re végződött) budapesti fiaskó után a magyarok elvesztették Pintér Attila szövetségi kapitányt, akit a volt válogatott Dárdai Pállal (38) váltottak fel. Ami azt jelenti, hogy a magyarok kezdő edzővel fognak nekimenni egy nagy kihívást jelentő mérkőzésnek, tekintettel arra, hogy Dárdai először ül a kispadon.

Versenyképes csapat és tapasztalt vezető nélkül Dzsudzsákot és társait az a veszély fenyegette, hogy a szurkolók is elhagyják őket az október 11-i mérkőzésen. Miután elegük lett az utóbbi évek pocsék eredményeiből és abból, hogy a legutóbbi három bukaresti látogatás mind kudarccal végződött, a magyar szurkolókat nem nagyon vonzotta egy újabb, rémálomba illő romániai utazás. Éppen ezért a magyar válogatott játékosai igyekeztek újra megnyerni maguknak a szurkolókat a Nemzeti Arénában tartandó összecsapás előtt.

Minden labdarúgó fizet 300 eurót

A válogatott tagjai belementek abba, hogy kifizessenek 1.200 jegyet a vendégszurkolóknak fenntartott 2.852 belépőből. „A játékosok hibásnak érezték magukat az Észak-Írországgal szembeni kudarc miatt. Arra kértem őket, és ők belementek ebbe, hogy fizessék ki a jegyeket”, mondta Molnár-Tóth Marianna, az egyik szurkolócsoport vezetője, aki egy vonatot is kibérelt a Bukarestbe utazó 1.200 szurkoló számára.

Mivel az 1.200 belépő 5.800 euróba került, minden magyar válogatott játékos 260 és 300 euró közötti összeget fog fizetni, a Dárdai Pál által a keretbe behívott játékosok számától függően.

A B-középben már nincs hely

A legutóbbi, 2013. szeptember 6-i Románia–Magyarország mérkőzés a trikolórok egyértelmű győzelmével (3-0) végződött. A magyar szurkolók akkor feldúlták Bukarestet, káoszt okoztak az Északi pályaudvar környékén és az Óvárosban. A Nemzeti Arénában aztán lecsillapodtak, mert Románia már a második percben megszerezte a vezetést.

Hirdetés

A 41.405 néző által akkor gyakorolt nyomás hatására a magyarok összeomlottak. Most szinte biztos, hogy még több román lesz a stadionban. Online már több mint 35.000 jegyet eladtak, a B-középben már nincs hely, miközben még 11 nap van a mérkőzésig! […]

A nemzeti válogatott himnusza felpiszkálja a magyarokat

A Románia–Magyarország mérkőzésen mutatják be a nemzeti válogatott új, az Iris együttes által énekelt himnuszát.

A himnusz verssorai kiváltották Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnökének nemtetszését. „Nem hiszem, hogy a «menjünk nekik, az anyjuk keservit» képviseli a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF). Ráadásul a himnuszt a Románia–Magyarország mérkőzésen fogják bemutatni, ahol nem lesz már szükség semmilyen himnuszra, elég egy égő gyufát eldobni. Robbanékony a helyzet. Nem hiszem, hogy a legjobb ötlet egy ilyen himnusz elindítása, ilyen tartalommal. Ez nem éppen intelligens himnusz”, mondta Asztalos.

A „menjünk nekik, az anyjuk keservit” a szurkolók képviselőinek külön kérésére került bele. „Azt akarták, hogy legyen valami, ami őket képviseli, valami, ami eltér a szokványostól. Ez nem utal negatív dolgokra, egyszerűen azt jelenti, hogy nekik kell menni, és az anyjuknak is. Az egész nemzetségüknek. Meg kell győznünk őket, hogy mi fogunk nyerni.” Ezt az Iris együttes énekese, Rafael magyarázta.

A FRF elnöke, Răzvan Burleanu is megvédte az új himnuszt: „Biztosíthatom, hogy nincs semmilyen politikai vagy diszkriminatív áthallása. Láttam, hogy egyesek nevetségessé akarják tenni a tervet. Mindig van néhány ügyeletes félművelt, aki képzeletbeli boszorkányokat üldöz.”

Hirdetés