Romániában duhajkodik Fidel Castro fia

Előbb Radu Mazăre konstancai polgármester bohóckodott vele, majd a bustényi polgármester etette-itatta Alejandrót.
Hirdetés

Alejandro Castro, Fidel Castro egykori kubai vezető egyik fia Romániában tartózkodik és csupa illusztris személyiséggel találkozik.

Szeptember közepén Mamaián, Konstanca folyamatos feltűnési viszketegségben szenvedő PSD-s polgármesterével, Radu Mazăréval bulizott a Castro-fiú. Mazăre nem titkolt büszkeséggel újságolta el, hogy találkozott Alejandróval. A leginkább a csiricsáré karneválok rendezéséről és az általa extravagánsnak tartott, egyébként csak simán hibbant maskaráiról ismert polgármester arról beszélt ifjabbik Castróval, hogy a jövő évi mamaiai karnevál témája Kuba és a kubai forradalom lesz, és hogy nem csak Alejandro vesz majd részt az eseményen, hanem

elhozza Che Guevara fiát is.

Az elmúlt hétvégét Alejandro Castro a Prahova-völgyében töltötte. Emanoil Savin, Bustény polgármestere (PDL) igazi seggnyaló párttitkár városgazda módjára fogadta a díszes vendéget. Az eseményről készült 25 perces összefoglaló videót pedig a városháza alkalmazottaival elküldette a sajtónak.

 

 

A polgármester teljes hivatali díszben, trikolór vállszalagban, a magas rangú vendégeknek kijáró hagyományos román vendégfogadással, azaz kenyérrel, sóval és pálinkával, egy szálloda lépcsőjén várja egy kis küldöttség élén Castrót, aki harmadmagával egy Mercedes-terepjáróval érkezik.

Némi „jópofizás” után aztán

elszabadul az igazi hangulat,

a filmen pedig azt láthatjuk, hogy a vendéget egy külön erre a célra berendezett helyiségbe invitálják, ahol a harmonikás cigány széles mosollyal próbál valamilyen manelébe oltott hispán dallamokkal a kedvében járni a vendégeknek.

Hirdetés

Már-már az obszcenitás határát súrolja, mennyire tömve van a helyiség mindenféle enni- és innivalóval, Emanoil Savin pedig vendégszerető házigazda módjára mindennel eldicsekszik,

büszkén mutogatja a hatalmas füstölt sonkákat,

szarvas- és őzhús-darabokat, kolbászokat, szalámikat, házi lekvárokat, fokhagymafüzéreket, a negyven éves borokat és a gyümölcslikőrös hordókat.

A vendégek természetesen jóféle kubai szivarokkal ajándékozzák meg házigazdáikat, majd az eszem-iszom után dalra fakad a vendégsereg, a polgármester is megcsillogtatja hangi adottságait.

Jön a szpíccs is, Emanoil Savin szónoklatában kidomborítja, hogy

Románia és Kuba között semmilyen különbség nincs,

„ők is szeretnek mulatni, ahogyan mi is”, ott is szépek a lányok és itt is. „Várjuk, hogy a teljes elnöki család (Castróék – szerk. megj.) ellátogasson Busténybe, itt van a Cantacuzino-kastély, rendezünk nekik egy nagy mulatságot” – mondta a polgármester.

Alejandro Castro azt mondja, szereti a románokat, akik nagyon nyitottak, és ugyanúgy az élet napos oldalát látják, mint a kubaiak. (Ezek után mit is mondhatna mást).

Hirdetés