Tankönyvgondok: minden marad a régiben

Vagyis a régi könyvekből fognak tanulni az elsős és másodikos gyerekek. Remus Pricopie tárcavezető videokonferencián utasította a megyei tanfelügyelőségek képviselőit a tankönyvállomány mielőbbi kiegészítésére.
Hirdetés

Az elhúzódó tankönyvhiány miatt egyelőre a régi könyvekből fognak tanulni az elsős és másodikos gyerekek, miután az új tankönyvek nyomtatására kiírt közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt könyvek nélkül kezdték a tanévet. Victor Ponta kormányfő ultimátuma után Remus Pricopie tárcavezető videokonferencián utasította a megyei tanfelügyelőségek képviselőit a tankönyvállomány mielőbbi kiegészítésére.
A második osztályos gyerekek régi tankönyveket fognak kapni, amennyi van, azt szétosztja a tanfelügyelőség, illetve az iskolák között átcsoportosításokat végeznek, hogy a szükségesnél több tankönyvvel rendelkező iskoláktól a többletet megkapják azok, amelyeknél hiány van – tájékoztatta sajtót Aurora Parfeni Hargita megyei főtanfelügyelő-helyettes, aki részt vett a miniszteri videokonferencián.
Mint a tanfelügyelőség képviselője elmondta, az elsősök új tankönyveket kapnak majd, de régi tartalommal, azaz utánnyomott könyveket rendel a tanfelügyelőség. Biztosítják a tankönyveket a kisdiákoknak, majd kicserélik azokat, amikor elkészülnek az új tankönyvek, de ez három hónapba is beletelhet – mondta a videokonferencián elhangzottak alapján a Hargita megyei főtanfelügyelő-helyettes.

 

Hirdetés