Erdélyben a Csík

Amit szívedbe rejtesz – ez a címe a Csík zenekar legújabb albumának. A szatmári és a kolozsvári közönség október közepén zárhatja szívébe a saját szerzeményekből, népdal- és rock-feldolgozásokból álló albumot.
Hirdetés
A Csík Zenekar tavaly volt 25 éves, számos koncertet adott Magyarországon és a határon túl, Kossuth-díjat kapott, és az év végén dupla best of vinyl lemezt jelentetett meg. Az Amit szívedbe rejtesz három évvel követi a 2011-ben megjelent Lélekképeket. Címe József Attila verse nyomán azt érzékelteti, hogy az album szellemiségére a szívből jövő érzések nyomták rá a bélyeget – nyilatkozta Szabó Attila, a zenekar hegedűse az MTI-nek.
 
Az autentikus népzenék közül a Csík Zenekar ezúttal többek között szászcsávási, palatkai, valamint moldvai anyagot készített. A rockfeldolgozások sorában a lemezen hallható a Zár az égbolt a Bálnák ki a partra című, 1997-es Kispál és a Borz-albumról, valamint a Hobo Blues Band Mesél az erdője egy moldvai-szerű népzenével; a szám eredetije a Vadászat című 1984-es HBB-korongon hallható.
 
A Kossuth-díjas zenekar 2014. október 14-én, kedden 19 órától Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házában lép fel. Jegyeket a színház és a művelődési ház jegypénztárában, hétköznap 10 és 17 óra között, valamint a koncert napján lehet váltani. Ára: 35 lej.  
 
A Csík zenekar 2014. október 15-én, szerdán, 20 órától lép a Kolozsvári Magyar Állami Színház színpadára a Litera Kulturális Egyesület szervezésében. Jegyek a színház jegypénztárában kaphatóak 35 lej egységes áron. Nyitva tartás: naponta 10–13 és 16.30–18.30 között. Telefonos jegyrendelés: +40 740 378 826. 
 
Fotó: www.csikband.hu   

Hirdetés